Значи проблема ми е следния... преди 10-тина дния взел колцата закарах я при БОБО на диагностика той каза че мотора е добър имало грешка в газоразпределението мисли че нещо ремаците не са както трябва зацепени и действително колата си вървеше супер.Сутринта се качвам да карам и колата нещо не е толкова пъргава както предният ден, даже нещо хич я няма.На празен ход докато не спра на място мени оборотите но разбрах че е от дроселовата клапа това си го имаше и преди! Някой знае ли от какво може да е проблема? А и другото което направих е че извадих пръчката за маслото и от там леко припушваше,незнам дали преди това си е било така.разхода е сравнително добър (9-11макс !)Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем нека метне едно съветче! При Бобо съм другата седмица чак !
Известие
Collapse
No announcement yet.
156 1,8ТС няма мощност !
Collapse
X
-
незнам за сегментите ама на колата ауспуха е чист като сълза,не харчи грам масло(като се има предвид че преди 2 сдмици беше на ход до Италия и обратно и се над 200км/ч) и не пуши въобще! Нещо друго е и мисля за сега че или е от свещите или нещо по въздушните пътища !Алфа Ромео 156 1,8TS/ГИ EasyGas
Comment
-
Първоначално публикувано от samara...припушването през щеката е лошо, сегментите са заминали...другото може да е било присадка в маслото която се е утаила и вече не уплътнява, съответно се губи мощност
...ух, аз пък най-лошия сценарий, дано не съм правАлфа Ромео 156 1,8TS/ГИ EasyGas
Comment
-
точно това мисля да направя.Колата върви с 230км/ч не харчи нито един грам маслло, не пуши въобще,дебитомера са ми каза момчето дет я е карало че го е мерил и е наред,маслото е чисто,отвъртам капачката на маслото и я оставям в/у дупката духа си нормално не я мести,разхода ми е нормален,не мерише на бензин,дросела трябва да се почисти щото мени оборотите на празен ход(съмнява ме той да има нещо общо).Остават само свещите !!!!!Препоръчайте някакви читави да не са от най маняшките и най спортните щото не съм такъв шофиор!И на прилична цена а не за 300 лвГрешки по таблото няма !
Алфа Ромео 156 1,8TS/ГИ EasyGas
Comment
-
Първоначално публикувано от JACCOMOпреди 2 сдмици беше на ход до Италия и обратно и се над 200км/ч
ами от това, което съм чел по форума - Denso Iridium. има доста теми по този въпрос. Аз лично съм с NGK, но сигурно няма да те устроят като цена. така че избора е твой.sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB
Comment
-
ето ти най - пресната тема за свещи : http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=14943
бягай от Шампиона. в голям процент от случаите са менте.sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB
Comment
-
Първоначално публикувано от JACCOMOсега ще потърся в търсачката какви пари са денсото в такъв случай! Предлагат ми на 3 места НГК по 300лв комплекта и Схампион на едно място около 70-80 лв комплекта !97' Alfa Romeo 146 1.6 TS
.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....
Comment
-
Първоначално публикувано от lanето ти най - пресната тема за свещи : http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=14943
бягай от Шампиона. в голям процент от случаите са менте.Алфа Ромео 156 1,8TS/ГИ EasyGas
Comment
Comment