Известие

Collapse
No announcement yet.

156 1,8ТС няма мощност !

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 156 1,8ТС няма мощност !

Значи проблема ми е следния... преди 10-тина дния взел колцата закарах я при БОБО на диагностика той каза че мотора е добър имало грешка в газоразпределението мисли че нещо ремаците не са както трябва зацепени и действително колата си вървеше супер.Сутринта се качвам да карам и колата нещо не е толкова пъргава както предният ден, даже нещо хич я няма.На празен ход докато не спра на място мени оборотите но разбрах че е от дроселовата клапа това си го имаше и преди! Някой знае ли от какво може да е проблема? А и другото което направих е че извадих пръчката за маслото и от там леко припушваше,незнам дали преди това си е било така.разхода е сравнително добър (9-11макс !)Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем нека метне едно съветче! При Бобо съм другата седмица чак !
    Алфа Ромео 156 1,8TS/ГИ EasyGas

...припушването през щеката е лошо, сегментите са заминали ...другото може да е било присадка в маслото която се е утаила и вече не уплътнява, съответно се губи мощност
    ...ух, аз пък най-лошия сценарий, дано не съм прав

Comment

...сложи си пръста на дупката на щеката при работещ двигател, виж дали надува и цапа...може да са си просто нормални картерни газове...успех !

Comment

незнам за сегментите ама на колата ауспуха е чист като сълза,не харчи грам масло(като се има предвид че преди 2 сдмици беше на ход до Италия и обратно и се над 200км/ч) и не пуши въобще! Нещо друго е и мисля за сега че или е от свещите или нещо по въздушните пътища !

Comment

е са напраих и тва с пръста на пръбата за пръчката на маслото и не надува грам и не цапа !

Comment

Първоначално публикувано от samara
            ...припушването през щеката е лошо, сегментите са заминали ...другото може да е било присадка в маслото която се е утаила и вече не уплътнява, съответно се губи мощност
            ...ух, аз пък най-лошия сценарий, дано не съм прав
            ти се съмняваш дали е износен двигателя и няма компресия ли ?

Comment

виж си свещите колега...
              sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB

Comment

точно това мисля да направя.Колата върви с 230км/ч не харчи нито един грам маслло, не пуши въобще,дебитомера са ми каза момчето дет я е карало че го е мерил и е наред,маслото е чисто,отвъртам капачката на маслото и я оставям в/у дупката духа си нормално не я мести,разхода ми е нормален,не мерише на бензин,дросела трябва да се почисти щото мени оборотите на празен ход(съмнява ме той да има нещо общо).Остават само свещите !!!!!Препоръчайте някакви читави да не са от най маняшките и най спортните щото не съм такъв шофиор!И на прилична цена а не за 300 лв Грешки по таблото няма !

Comment

Първоначално публикувано от JACCOMO
                  преди 2 сдмици беше на ход до Италия и обратно и се над 200км/ч
                  и това ако не си шофьор
                  ами от това, което съм чел по форума - Denso Iridium. има доста теми по този въпрос. Аз лично съм с NGK, но сигурно няма да те устроят като цена. така че избора е твой.
                  sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB

Comment

не съм я карам аз натам....
                    ами ще разпитам по магазините и ще видя какво ще предложат.Ако се спра на нещо пак ще питам.

Comment

ами то май друг избор нямаш, защото с другите рискуваш да се набуташ с някой ментак и оттам да си скубеш косите...

Comment

сега ще потърся в търсачката какви пари са денсото в такъв случай! Предлагат ми на 3 места НГК по 300лв комплекта и Схампион на едно място около 70-80 лв комплекта !

Comment

ето ти най - пресната тема за свещи : http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=14943
                          бягай от Шампиона. в голям процент от случаите са менте.

Comment

Първоначално публикувано от JACCOMO
                            сега ще потърся в търсачката какви пари са денсото в такъв случай! Предлагат ми на 3 места НГК по 300лв комплекта и Схампион на едно място около 70-80 лв комплекта !
                            Пропушването най-вероятно е било някакъв конденз. Ако колата е била студена, а и тия дни сутрин си е хладно. Що касае загубата на мощност я първо си оправи газоразпределението както са ти казали па после давай 300 лв за свещи.
                            97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

Първоначално публикувано от lan
                              ето ти най - пресната тема за свещи : http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=14943
                              бягай от Шампиона. в голям процент от случаите са менте.
                              мерси за темичката,както каза колегата Yon ще погледна първо газоразпределението но ми е интересно защо го прави на моменти (ако конкретния проблем е ГР не би трябвало да е на моменти), питах и човека дето я караше ореди мен каза ми че от бензина зависело и че щото съм сипал на ОМВ,също каза че му се е случвало и на него да не му харесва по някой път как върви но след това се оправяло.незнам.... всичко ме навежда на свещи!Мотора работи много хубаво и много чисто за да се съмнявам в него ! ще видиме с Бобо другата седмига ГР и след тва ще умуваме !

Comment

Working...
                              X